Perkufizimi dhe studime mbi pH e trupit te njeriut

Rregullimi i trupava kimik eshte percaktuar ne menyre vendimtere nga nderveprimi i acideve dhe bazave. Nje permbytje e kesaj balance kimike con ne krijimin e shume problemeve shendetesore.Nje i rritur duhet te kete nje vlere te ph 7:37-7:45. Le të shkojnë jashtë në natyrë! Problemi me i madh i planetit tone aktualisht eshte aciditeti i tokes se punueshme per shkak te renies se shirave acide.Kur lumenjte dhe liqenet tona kane nje ph<5 atehere edhe peshqit ne to vdesin.

Kjo masë e rëndësishme e ne jemi në mes të acid-bazë bilancit, jashtë jo vetëm për natyrën, por edhe për rregullimin themelor i jetës njerëzore është vendimtare. Ky acid-bazë bilancit qeveris si një frymëmarrje kontabilist të rreptë, qarkullimin, tretje, eliminimin, sistemin imunitar, të prodhimit të hormoneve dhe më shumë. Pothuajse të gjitha proceset biologjike të zhvillohet vetëm nga të duhur kur një vlerë të caktuar pH është e garantuar. Acid-bazë bilancit luan vazhdimisht në trupin tonë, në qelizat e përafërsisht 100 trilion tona të trupit. Në secilin prej këtyre qelizave është formuar vazhdimisht në dioksid karboni (CO2 energjisë). Ka edhe acide të tjera, të cilat janë të absorbohet nga ushqimi apo formuar në metabolizmin e tyre. Nuk është një shkallë të pH, i cili duhet të lexohet, të tilla si acid (acid sa molekulat e ngarkuara pozitivisht) ose bazike (sa elektrikisht e ngarkuar negativisht molekulat Base) është një zgjidhje, një lëng, gjakut apo urinës.

Në pH 0, kemi të bëjmë me përqendrim më të lartë të hidrogjenit në një acid, pH, ndërsa në 14 jonet hidrogjen mezi janë gjetur. Me oh-joneve situata është e kundërt saktësisht. Pastër, uji neutral që përmban numër të njëjtë të joneve të të dy grupeve, që është 10 me 7 minus, ose një dhjetë-miliontë. Kjo do të thotë se për çdo 10.000 litra ujë 1g akuzuar joneve. Mbi pH 7 peshoj më shumë se joneve OH. Më poshtë pH 7 peshoj joneve hidrogjen. Prandaj, më e lartë pH është mbi 7, alkaline / themelor është likuid. Më tej një pH të ulët se 7, i fortë është i pranishëm acid. Gjaku ynë ka një pH prej 7:37-7:45 dhe është pak më themelore. Urina mund të ndryshojë në mes të vlerave të pH 4-8 foshnjat e lindura në spitale. Për të cilat ai është nganjëherë edhe më e lartë se vlera pH e 8 Vlera të tilla të larta janë sinonim me standardet më të larta të shëndetit, siç është në jetën e njeriut kurrë nuk arriti përsëri. Nga lindja e tij, ai jeton me moton: "Nga tani e tutje është drejt greminës", sa i përket vlerave të pH e qelizave të tij dhe urina e saj. Të dyja janë acid nga viti në vit. Një fëmijë nëntë muajsh ka vendosur në lëngun amniotik themelore të nënës, atje, në vlerat e pH mbi 8! Kjo parandalon shkenca zyrtare nuk ka, megjithatë, të konsiderohet si një alkaline kujdes trupit të lëkurës dëmtuar. Marrëzi nuk njeh kufij! Ndërsa në qoftë se natyra do të bëjë gabime barkun se ajo zbatohet menjëherë për të zgjidhur me kujdes trupit kimikisht acid! Ajo që ne kemi më shumë kohë në fëmijët? Alergji të lëkurës, psoriasis puçrra fytyre, ekzemë.

PH PËRKUFIZIMI

Numri Dimension për informatat e përmbajtura në tretësirat ujore, jon hidrogjenit përqendrimit, dhe në këtë mënyrë një masë e acidit, reagim neutral ose bazë të një zgjidhje. Shkalla PH shkon 0-14 Acidet kanë një pH prej më pak se 7 dhe bazon 1/7 e madhe Uji në formën e vet origjinale ka një pH prej 7 (neutral). Sipas rregullores së ujit të pijshëm nuk mund të ketë një pH 6.5 më poshtë dhe jo 9.5. Vlera e pH tregon nëse një tretësirë ujore është acidik, neutrale ose alkaline.

 • Është pH më pak se 7, atëherë zgjidhja është acid.
 • Është pH e pikërisht 7, zgjidhja është neutral.
 • Është pH i madh se 7, atëherë zgjidhja është alkaline (themelore).

Vlera e pH është logaritmi negativ i përqendrimit të joneve hidrogjen (H3O +), pra, është edhe një tregues i pH dimensionless. pH =-log (c [H3O +]) Që ujë të pastër të distiluar në 22 ° C përmban 10-7 mol / l H 3 O +, logaritmi negativ i përqendrimit (7.0) është definuar si neutral. pH është shkurtim për Potentia hydrogenii = forcë (përqendrimi) e hidrogjenit. Në krahasim:

 • Lëng stomakut 0,9-1,5
 • Lëng limoni 2.3
 • Cola 2-3
 • Uthull 2.9
 • Qumësht i thartuar 4.4
 • 4-8 urina
 • Shiut (për shkak të dioksidit të karbonit të tretur) 5,5-5,8
 • Qumësht 6,4-6,7
 • 07:37 gjakut të njeriut në 07:45
 • Uji i detit 7,8-8,2
 • Lëng zorrëve 03.08

Çfarë saktësisht është "normale"? Cilat janë vlerat normale? Këto janë krijuar si më poshtë: Merrni "1000 të shëndetshme, të personelit ushtarak të rinj" dhe matjen e tyre në nivele të ndryshme. Mesatare është konsideruar normale. Vrarë në vetëm veteranëve të tilla të rinj amerikanë Vietnam, por ne kemi zbuluar se këto ishin tashmë të veshur shenjat e sklerozës Adernverfettung dhe në fillim! Ofruar vlerat reale normale janë mjaft të mitur në gji, ose një vendasit amtare. Deklaratat respektuar mjekët mira në peshë lashtë herë. Mirë do të jetë një urinë pH në mëngjes si ajo e gjakut. Tillë do të thotë se kjo metabolizmin në aspektin e bilancit acid-bazë, është krejtësisht i shëndoshë dhe nuk nxjerr acidet e tepërta ose bazat e ka. Pas, e tyre qelizore prishje urinës të marra nga aktiviteti muskulare e acidit laktik, duke përfshirë dioksidit të karbonit, është një pH 7,0-6,5 konsiderohen si optimale. Nëse pH në varg acid, janë acidet e tepërta ose "i lagësht" kripëra. Pastaj, sigurisht, duhet të jenë të de-acidifikuara. Kjo acidifikimi gjithmonë mund të bëjë veten nga basenüberschüssig vetë, dmth mineralstoffüberschüssig apo baza-formimin dietë e duhur me ushqim dhe pije, dhe me shtesat e duhura. Kursi përfshin tualetin themelore, të cilat gjithashtu bën kontributin e saj në mineralizimit dhe de-acidifikimit, dhe në ujë të pijshëm të pastër të rregullt. Fatkeqësisht, oferta e ushqimit në vendet tona të qytetëruara nuk teprica e energjisë e nevojshme të pasura me minerale për të kompensuar ose acid acid neutralizues. Ky problem është i kapur nga disa njerëz të shkojnë dhe tërësisht, edhe pse logjika e veprimeve të deacidimi realizohet shpejt. Tregon pyetjen e bëra më shpesh: "Sa kohë kam për të ushqyer veten dhe deacidify mineralstoffüberschüssig deacidify ose kujdesin personal?" Përgjigja e saktë është i ngjeshur dhe është "një jetë!"

PSE PH është aq e rëndësishme

Le të kujtojmë: acidosis (aciditetit) të urinës "pasqyron" një Gewebsazidose ekzistues! Foshnjat e shëndetshme ushqyera me qumësht të gjirit kanë një pH e urinës të 8-8,5. Sigurisht, raca njerëzore ka në një kohë në historinë e tyre tashmë të pafund pasur këtë pH se ato të gjakut të tyre para se ne jemi deri në 7,35 tonë tani patetike. Vlerat themelore mbi 8 dmth sjell jo vetëm trupin të shëndetshëm dhe të bukur, por ata gjithashtu të mundur këta njerëz të performancës më të lartë fizike dhe mendore.

Natyra në nevojë për ndihmën tonë

Pse është acid në trupin tonë nuk mund të amortizohen? Prof Dr Heinz Liesen, specialist në thirrjeve të ushqyerit, një arsye e rëndësishme për mangësi lëndë ushqyese të bimëve: "Rritja e bimëve është me anë të mbarështimit dhe modifikimin gjenetik të përshpejtuar në mënyrë që ata mund të marrin për të ndërtuar jo më shumë përbërës ose cilësia është sakrifikuar në favor të sasisë. . " (World on e diel, gusht 31, 1997) Bujqësia pa kimikate tani është me të vërtetë në rritje, por edhe fermerët organike janë duke vuajtur pasojat e ndotjes dhe humbja për shkak të mineraleve shiun acid dhe compaction tokës. Një studim nga Kombet e Bashkuara nga 1992 treguan një rënie dramatike në dispozicion mineraleve dhe elementët gjurmë në tokë në të gjitha kontinentet gjatë dekadave të fundit.

 • Australi -55% Evropa -72% (= 28% e mineraleve thelbësore të prishen acide të pranishëm!)
 • Africa -74% -76% Asia
 • Amerika e Jugut -76% Amerika e Veriut -85%
 • Burimi: Kombet e Bashkuara Toka Samiti Raporti, Rio, Brazil, 1992.
Kjo humbje e rëndë të mineraleve dhe elementët gjurmë jetike kërcënojnë mirëqenien e çdo individi. Ata janë një themel esencial për shëndetin dhe vitalitetin. Një studim u krye gjatë një periudhe prej njëmbëdhjetë vjetësh, nga CIBA-GEIGY, tregon një rënie të konsiderueshme në ushqyesve të ndryshme thelbësore në perimet dhe frutat Shumica e bimëve kanë treguar një rënie në përmbajtjen minerale prej rreth 40%. (Elementet Trace dhe elektroliteve Vol nr 15 2. 1.998) Sot, ajo është mungesa e një% 60-70.